Waarom een verpakking onderdeel is van jouw marketing

Voor vele webshops en marketeers is de bekende 80/20 regel zeer belangrijk. Oftewel, 20% van je klanten zorgen voor 80% van je omzet. Als webshop zijnde is het dus zeer belangrijk om een groep klanten aan te maken die terug blijven komen bij jou. Die klanten hebben de gehele customer journey van jouw webshop doorlopen en nu wil je dat ze terugkomen voor herhaalaankopen. En een goede webshop verpakking kan zomaar hierin een belangrijk onderdeel zijn.

Jouw webshop verpakking

Jaarlijks worden er door de Nederlandse consument in totaal miljoenen pakketjes ontvangen. De meeste hiervan komen aan in kartonnen dozen en worden zo snel mogelijk weer weggegooid. Hierin laten webshops toch echt een kans liggen. Op het moment dat jij jouw pakketten aanlevert in bedrukte dozen met jouw huisstijl, ziet het hele huishouden dat er een pakket van jouw webshop is binnengekomen. De ontvanger wordt nog eens herinnerd niet alleen dat die een pakket heeft ontvangen, maar van jouw webshop een pakket heeft ontvangen. Hierdoor wordt de positieve ervaring van een goed product op tijd ontvangen, meteen gelinkt aan jouw webshop. Deze kleine extra investering kan net dat ene zetje geven waarom de klant besluit om nog een aankoop te doen bij jouw webshop. Hierdoor wordt de kleine investering vanzelf al terugverdient.

Marketing op webshop verpakking

Naast het plaatsen van jouw huisstijl op webshop verpakkingen, zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden. Heb jij een algemeen product in jouw webshop wat voor de meeste personen in jouw doelgroep relevant is? Waarom promoot je die niet op jouw webshop verpakking? Op het moment dat de klant al eenmaal de portemonnee heeft getrokken, is de kans groter dat die dat nog een keer doet. Andere mogelijkheden voor op jouw webshop verpakking zijn:

  • Kortingscode volgende aankoop;
  • Mogelijkheid inschrijven nieuwsbrief;
  • Aanmoedigen om review te schrijven;
  • Social media pagina‚Äôs volgen.

Brievenbusdozen

Heb jij er ook altijd zo hekel aan om jouw pakketje op te halen bij het postkantoor omdat het niet in de brievenbus past en jij niet thuis was? Jouw klanten waarschijnlijk ook. Het is mogelijk om brievenbusdozen te bestellen die precies in de brievenbus passen. Hierdoor kunnen al jouw pakketten bij jouw klanten op tijd aankomen. De producten uit jouw webshop moeten dan wel uiteraard passen door de brievenbus.