Een goede SEO schrijver inhuren, hier moet je op letten

Wil je een seo schrijver inhuren voor het schrijven van je webteksten, dan is het soms lastig om je keuze te maken. Er zijn veel tekstschrijvers en vrijwel alle tekstschrijvers geven aan dat ze ook goed zijn in het schrijven van seo teksten. Oftewel, teksten die goed gevonden worden door zoekmachines. Dus waar kan je nu het beste op letten als je een seo schrijver wilt inhuren? En waar vind je goede tekstschrijvers?

Zoek een goed tekstbureau of kies voor een zelfstandige tekstschrijver

Wil je een seo schrijver inhuren, dan kan je dit zowel via een tekstbureau doen als iemand die voor zichzelf werkt. Een voordeel van een tekstbureau is dat ze meerdere tekstschrijvers hebben die voor hen schrijven. Daardoor is er vaak veel kennis aanwezig en wordt je over het algemeen snel geholpen. Zelfstandige tekstschrijvers zijn soms gespecialiseerd in een bepaalde richting, wat erg fijn kan zijn als jouw bedrijf ook in die branche actief is. Verder is het een slimme tactiek om te kiezen voor een tekstschrijver of tekstbureau waarvan de website zelf ook hoog in Google staat.

Zelf controleren of de teksten seo vriendelijk zijn

Als je niet goed weet waar een goede seo tekst aan voldoet, kan je ook niet controleren of jouw tekstschrijver goede teksten heeft aangeleverd. Er zijn een paar punten waar je op kan letten. Allereerst moet de tekst fijn te lezen zijn en geen krampachtige tekst waarin het zoekwoord zo vaak mogelijk gepropt is. Het zoekwoord moet in de titel en op natuurlijke wijze in de tekst voorkomen, zo’n 1 tot 3 keer per 100 woorden. Een goede seo schrijver inhuren bespaart je een hoop werk en brengt je een mooie verhoging van je omzet.

Maak heel je website zoekmachine vriendelijk

Goed gevonden worden in de zoekmachines is niet alleen afhankelijk van goede seo teksten. Er zijn meerdere factoren van belang, alhoewel de één natuurlijk belangrijker is dan de ander. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld de snelheid van je website. Ook de overzichtelijkheid en het gebruiken van links op je website spelen mee. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld gekeken of je website wel goed te bekijken is op smartphones en tablets. Als dat niet het geval is, kan je uiteindelijk toch nog lager eindigen in de zoekresultaten. Besteed hier dus ook de nodige aandacht aan, naast het inhuren van een seo schrijver.